Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ήταν απλά μια σελίδα..



                               




Ξυπνησα και δεν αισθανομουν περιεργα.Ετοιμαζομαι για σχολειο και πριν φυγω..παω να 'τσεκαρω' το ημερολογιο..το ειχα αφησει στις 13 Φεβρουαριου 2012.Γυρισα σελιδα..συνηθως μετα το 13 ερχεται το 14..
ετσι και εγινε.Ηταν μια σελιδα που δεν ειχα σημειωσει κατι να θυμηθω,να κανω,να πω σε καποιον χρονια πολλα..Πηγαινοντας σχολειο αρχιζαν να με ρωτανε "Γιορταζεις?" ή απλα να μου ευχονται "Χρονια Πολλα"..δεν αργησα να καταλαβω πως ηταν του Αγ. Βαλεντινου.

Μπαλονια σε σχημα καρδιας,ζευγαρακια δυο-δυο στα παγκακια,καρδιες στα μαγουλα ζωγραφισμενες,υπονοουμενα αφημενα παντου..λες και η μερα ειναι πολυ ξεχωριστη και ολοι επρεπε να αλλαξουν συμεριφορα,τροπο που γελανε,να χαμογελανε συνεχεια και να μην πληγωνουν κανενα.
Εγω ειχα μεινει στην αδεια σελιδα του ημερολογιου.

"Ξενοφερτη γιορτη!δεν τα δεχομαι εγω αυτα" λενε καποιοι..εμενα δεν με πειραζει τιποτα τετοιο.Σε αυτο το ξενοφερτο βρηκαν να 'χαλαστουν'..την γενικοτερη ξενομανια του Ελληνα και τα χαλια μας κανεις δεν τα ειδε..κανεις δεν τα βλεπει.Και απλα για να το παιξουν ισως ανωτεροι το λενε απλα για να μειωσουν ή να κοροιδεψουν τους αλλους.Ή απλαουστατα δεν πιστευουν και θελουν τα το δειξουν και να σταματησουν τους "κολλημενους απο τα μελια" να ειναι σε μια ανεξηγητη τρελα.

Αλλοι τα πιστευουν αυτα και τα κουκλακια που πανω τους εχουν το "πατησε με" και μολις τα πατας ακουγεται "i love you" πανε και ερχονται.Σημειωματακια παντου..τριανταφυλλα,μηνυματα μεσ την γλυκα,φιλιά,ματιες,αγκαλιες που δεν ξεκολλανε και πολλα ακομη...ειναι το ΠΑΝ σε αυτη τη μερα.
Βασικο ερωτημα της μερας: " ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΠΑΡΩ ΔΩΡΟ?"
και σπας το κεφαλι σου να βρεις κατι πρωτοτυπο και εξυπνο και στο τελος καταληγεις σε μια ιον αμυγδαλου και πανω γραφεις "σε αγαπαω"..Λες και ειναι η ΜΟΝΗ μερα που πρεπει να αγαπησεις το συνανθρωπο σου,να αγαπησεις το ταιρι σου..να του το δειξεις,να δειξεις ποσα πολλα σημαινει αυτος/η για εσενα,ποσο πολυ τον/την εχεις αναγκη.
Ενα λουτρινο κουκλακι,μια σοκολατα,ενα προχειρο ' σε αγαπω' και αγκαλιτσες τυπου πρεπει-να-σε-αγκαλιασω-γιατι-ειναι-η-μερα δεν ειναι λυσεις.

Αν τον αγαπας τον αλλον μια μερα δεν σου φτανει..τα κουκλακια..ουτε αυτα.Η αγαπη η σοβαρη,η αισ8ητη, η ομορφη,η εντονη δεν κρυβεται σε αυτα..κρυβεται σε αλλα σε πιο βαθια και σε πιο 'με νοημα' πραγματα.Και δεν θελει ακροτητες..θελει απλα πραγματα,καθημερινα και μια ματια βαθια..

Ας ειναι ομως ετσι οπως το θελουν.Δεν με χαλαει τιποτα και δεν θα πω σε κανενα πως θα συμπεριφερθει..δικο σας θεμα ειναι ! :)
Απλα δεν πιστευω σε αυτα..πιστευω σε αυτα που δεν φαινονται,σε αυτα που ειναι χωμενα μεσα σου και αυτα ειναι τα καλυτερα.

Το καλο θα ηταν να ωριμασουν καποιοι..ή μαλλον μπορει να ειναι και μια μερα που να πρεπει να εισαι παιδι για καποιους..μπορει να το δει ο καθενας με την δικη του ματια και να το εκφρασει οπως θελει..αυτο μαλλον ειναι το καλυτερο.Μην κοψετε τα φτερα σε αυτους που πιστευουν γιατι ισως τους καταστρεψετε μια καλη μερα..απλα σκαστε ενα χαμογελο και θαψτε την 'κακια' για την γιορτη οσοι δεν πιστευουν δεν θα παθετε και τιποτα στην τελικη..
Απλα και εσεις που πιστευετε μην φορατε -κατι τραγικο- και σκουλαρηκια σε σχημα καρδιας..ή μην ντυνεστε στα κοκκινα..ή απλα μην κανετε καταστασεις στο facebook με 5961987 tag.απλα αγαπηστε και δειξ΄τε το σε αυτους που τους ενδιαφερει.φτανει να το δειξετε..φτανει να το πειτε με ειλικρινεια και να το μαθει μονο αυτος/η που αγαπας..αλλα γενικα...


αγαπηστε και τις 365 μερες το χρονο.

1 σχόλιο: