Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

μές το χαμό, να είσαι μονος..



                                  





Επιτελους!
καταφερα και μπηκα να μπω να γραψω..τοσες μερες ειχα ξεχαστει απο τα πολλα και με πηραν τα κεφια..

"Γιατι ηρθε παλι ναι!το καρναβαλι ναι! γιορτη μεγαλη ναι!ολε!"
να τραγουδαει πληθος κοσμου στην Πατρα την προηγουμενη βδομαδα μιας και ηταν το κλασσικο καθε χρονου..για αυτο που χαιρονται..το πατρινο καρναβαλι για παντα.
Κοσμοσυρροη,τα κτελ γεματα απο ανθρωπους απο ολες τις μεριες τις Ελλαδας να ψαχνουν τους πατρινους που τους περιμεναν,βαλιτσες παντου,αγκαλιες και "παμε για τρελες" να ακουγονται οταν πατανε στα πατρινα εδαφη..και χαμος γενικα.Ολα αυτα μεχρι Παρασκευη βραδυ..αντε και ξημερωματα Σαββατου..

Σαββατο πρωι, ωρα 10:30.
Στα μεγαφωνα παιζουν τραγουδια που ειναι μονο για καρναβαλι..οποτε φυσικο να υπαρχουν και μια και δυο και τρεις επαναληψεις στην playlist.
Αυτοι που ξενυχτησαν και τυχαινει να μενουν στο κεντρο..ξυπνανε με νευρα γιατι ο ηχος απο τα μεγαφωνα ειναι τοσο δυνατος οπως στα clubακια το βραδυ..
βγαινεις εξω και συναντας φιλους.Εισαι τυχερος αν βρεις να κατσεις καπου με τα 6-7 ατομα που ειναι η παρεα σου.Και μαλλον καταληγεις να κανεις βολτα στα αποκριατικα μαγαζια για να αγορασεις κατι τελευταια στιγμη..ή στην πλατεια με μαυροδαφνες..ή -οι πιο ψαγμενοι- στην ραδινου,ρηγα φεραιου..να δουν εκει χαμο!

Σαββατο απογευμα, ωρα περιπου εξι σου λενε..παντα 8 παρα να πας.
Πρωτη παρελαση.
Το πρωτο 'χτυπημα' διασκεδασης πατρινων και μη..
Ολα τα γκρουπ,κοσμος αμετρητος,ολοι να χορευουν τα κλασσικα τραγουδια..ενα πληθος σε μια συγχρονισμενη κινηση,χορος παντου!
Οποιος δε χορευει ή δεν ειναι ντυμενος-βαμμενος περιεργα ειναι ο "ξενερωτος", ο "αφυσικος".
Σαββατο βραδυ..και καταληγεις να γυρνας στο σπιτι σου πρωι..αν φυσικα θυμασαι τον δρομο..

Κυριακη πρωι, ωρα 10:30
Παλι νευριαζεις με τα τραγουδια.Τα ματια σου κοκκινα,ο λαιμος σου χαλια,το σωμα σου δεν το νιωθεις και στο κεφαλι σου ακομα τριγυριζει το "ai seu tu pego".Τρομος στον καθρεφτη οταν κοιταχτεις, αλλα το κεφι ΕΚΕΙ,ΑΤΡΟΜΗΤΟ..δεν φευγει ποτε!μπαινεις facebook  για να κανεις μια κατασταση να πεις στους αλλουσ ποσο τελεια παιρνας, ενω ντυνεσαι για να ξαναβγεις εξω.

Η ωρα του μεγαλου καρναβαλιου ηρθε.

Μουσικη,τρελα,χορος με αγνωστους -ποσο μαλλον με μακρυμαλληδες αγνωστους-, φωνες,τραγουδια,χαρτοπολεμος,σερπατινες,χρωματα ΠΑΝΤΟΥ,γελια, 27 παυσιπονα στην τσεπη για να μπορεσεις να μην αιθανθεις τον πονοκεφαλο μες τον χαμο,μαυροδαφνες στο χερι,φλας παντου,γελια απιστευτα,ξεχνας να φας...μονο περνας ωραια και συμπεριφερεσαι σαν να εισαι μεθυσμενος μονιμα.

Ξεχνας υποχρεωσεις,ασχημες στιγμες και τους ενοχλητικους.
Υπαρχουν ομως καποιοι που πισω απο τις μασκες και τα χρωματα,τις παρεες, τους χορους και τα γελια που ειναι μονοι.Μες τον χαμο εισαι μονος.
Μεσα εκει καταλαβαινεις τα βαθυτερα ονειρα σου που ποτε δεν θα πραγματοποιηθουν.
Στο καρναβαλι φοραμε μασκες για να ξεφυγουμε για λιγο απο τη βαρετη και πεζη προσωπικοτητα μας, απο το αγχος της καθημερινης ζωης..και να παμε στις κρυφες επιθυμιες μας,στα παθη μας, σε ο,τι φοβομαστε δικο μας.Το εχουμε αναγκη ομως αυτο.Εχουμε αναγκη να ερχομαστε σε επαφη με τον παραλογο εαυτο μας.
Οποτε μπες στο καρναβαλι και ας μην εισαι μελος ενος γκρουπ ή δεν χρειαζεται να εισαι με την παρεα σου..μονος σου ακολουθα λιγο το χρωμα και την χαρα..και ας χοροπηδας μονο πανω σε ενα δρομο ..



1 σχόλιο: