Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

αποτυχία = ;




                           

Για παραδειγμα, διαβαζεις μαθηματικα 12 ωρες και δεν τρως τιποτα σχεδον. Κοιμασαι 3 ωρες, σηκωνεσαι για μια τελευταια επαναληψη,πας γραφεις.
Βασικα πας και ΔΕΝ γραφεις.
αυτο ειναι αποτυχια?απογοητευση?


Αποτυχια ειναι να παραιτεισαι.
σε αυτους που θελουν να σε γειωσουν, σε αυτα που σε κρατανε πισω, σε αυτα που σε αγχωνουν. Οταν παραδινεσαι, οταν μουχλιαζεις στο κρεβατι σου και σκεφτεσαι πως θα ηταν τα πραγματα "αν..".
Πρωτες σκεψεις : εχω καταθλιψη, θα πεθανω, ειμαι μονη/ος μου, δεν με καταλαβαινει κανεις.
next step : κλαμα. ατελειωτο μεχρι να ποτισει καθε κυτταρο σου απο το δακρυ.

Αποτυχια ειναι αυτο που δεν θες να παραδεχτεις το λαθος σου και το παιζεις ανωτερος.
Ποια ανωτεροτητα? δεν υπαρχει τιποτα. Ουτε εξυπνοι και βλακες, ουτε ομορφοι και ασχημοι. Υπαρχουν αυτοι που βλεπουν την ζωη χωρις γυαλια ηλιου και βλεπουν το φως και αλλοι που την βλεπουν μεσα απο τα μαυρα γυαλια τους που διακρινουν μονο την επιτυχια.
Φιλε μου εδω ειναι αυτο που κανουν λαθος, αυτοι που βλεπουν την επιτυχια, ειναι η αποτυχια τους.
Η επιτυχια κρυβεται στην ΕΥΤΥΧΙΑ.
οποτε αυτος ο "ανωτερος" σου που ζηλευεις γιατι τα παει καλα στα μαθηματα, γιατι ντυνεται ωραια, γιατι δεν κλαιει επειδη ολα του πανε καλα δεν εχει πολυ μικρη ιδεα χαρας.Και η χαρα αυτη δεν ειναι "γνησια".

Αποτυχια ειναι αυτο που ο αλλος βλεπει στον ερωτα χαζα ζευγαρακια να ειναι μες το μελι,βλεπει την χαρα μονο στο κερδος, ξερει ολους τουσ τυπους τησ φυσικης απ' εξω και τους τυπους χημειας ανθρωπων αγνοει να τους μαθει.

Αποτυχια ειναι να μην θες να λες "σ ' αγαπω" , να μην κοιτας τον αλλον στα ματια, να μην θες να τον καταλαβεις, να βλεπεις ενα κενο στα ματια καποιου που ποναει.

Δεν πιστευω ομως στην λεξη "αποτυχια".Πιστευω στο ο,τι εχει στοχο ο ανθρωπος, να τον πραγματοποιει.Να μην ξεχναει οτι ειναι ανθρωπος και οτι η εποχη που ζει σημερα ειναι απανθρωπη.
Οποτε η "αποτυχια" της εποχης και συνεπως η δικια μας ειναι οτι ξεχναμε να επιτυχουμε στα συναισθηματα, στα "θελω" μας, στα "μπορω" μας, στα πανω και στα κατω μας.


Δηλαδη αν σε χτυπησει μια ανιατη ασθενεια, σε καποια φαση της ζωης σου, σημαινει οτι απετυχες? Σημαινει οτι δεν θα ζησεις?
Οχι. Σημαινει πως η ζωη σου εδωσε λογο να την δεις απο αλλη πλευρα και ζεις οσο εσυ ορισεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου