Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

be together but alone *





                           



Επ τι γινεσαι xmas spirit? Ηρθες και στην πολη μας?
Αργησες βασικα.

Μπαλκονια σαν να ειναι τσιρκα ή μαγαζια που πουλανε λαμπακια χριστουγεννων, βιτρινες στολισμενες με δεντρα, μπαλες,γιρλαντεσ, μπαμπακι για χιονι,τιμες μειωμενες.
Σπιτια στολισμενα με δεντρα καθε ειδους,χαλια στρωμενα,καφετιερα γαλλικου καφε το must  τησ εποχης διπλα στις πιατελες με μελομακαρονα και τους κουραμπιεδες που δεν μου αρεσουν.
Παιδακια με σκουφακια και ανεξηγητη χαρα,λαμψη στα ματια ολων οταν ανοιγουν με μανια τις κορδελες και τα περιτυλιγματα απο τα δωρα τους και ολα καλα.
Ενα μονο αγχος : μαμαδες-γιαγιαδες ποτε θα προλαβουν να κανουν τσουρεκια,μπισκοτα,κορμους,γαλοπουλες,δωρα σε ολους,πως θα στολισουν το τραπεζι και τι να παρουν γκι ή αλεξανδριανους?
Χαχα τις αγαπω οσα κιλα και να παιρνω.

Καινουργιοι φιλοι.
Ομορφοι φιλοι. Και νιωθεις κατι καλο να γινεται.
Πας σε σπιτι φιλης σου να στολισετε το σπιτι της και το δεντρο απο τοσα στολιδια νομιζεις θα ξερασει λαμπακια και μπαλες. ΑΛΛΑ ΟΧΙ. Παιζει να ειναι και το πιο ευτυχισμενο δεντρο.
Ενω στολιζεις ακους χριστουγεννιατικα τραγουδια.
Το κλιμα σηκωνει και Βανδη και Ρουβα και κλασσικους WHAM.

Πας σπιτι σου στο δωματιο-ντισκο απο τα πολυχρωμα λαμπακια και βλεπεις φυσικες και χημειες και δεν θες καν να μπεις στη λογικη οτι μες τισ διακοπες υποχρεωνεσαι να διαβασεις..
Ακουστικα πανω στο γραφειο,mp3 και ακους lana del rey,florence and the machine και κοιτας τα λαμπακια να αναβοσβηνουν και περναει η ζωη σου ολη μπροστα απο τα ματια σου μεσα σε κλασματα δευτερολεπτου.Τι θα κανεις? και πως θα περασεις τα χριστουγεννα και πως θα ειναι το 2013 ?

                             
                     

                                



Και ξαφνικα σκεφτεσαι πως απο ολες τις αισθησεις η πιο αξεπεραστη θα ειναι αυτη που μπαινει στην καφετερια που εισαι και σε σκουνταει η κολλητη σου και σου λεει "Ηρθε!".
2η σκεψη : ποσες φορες επρεπε να κοιταξεις καποιον στα ματια μπασ  και ηθελε να σου πει κατι με τα ματια και οχι με λογια.
3η σκεψη : και αν οι εφιαλτες σου ζωντανευψουν να μην ξεχασεις οτι δεν πρεπει να κλεισεις τα ματια για να βγεις απο μεσα τους.
4η σκεψη : θα βρεθεις με τον ερωτα σου κατω απο κανενα αναθεματισμενο γκι?
5η σκεψη : be together but alone φιλη μου. Να εχεις ή οχι ερωτα να εχεις ερωτα αλλα οχι τους φιλους που ηθελες μαζι σου τοτε τι?
εισαι μονος ή μαζι με καποιον?
 



                                     

                               



Αλλα μωρε Χριστουγεννα ειναι. 


Και οποιος βλεπει στα λαμπακια των χριστουγεννων μικρες μπαλες γυαλιου που μεσα τους ρεει εναλλασσομενο ρευμα ααστον να τα βλεπει ετσι. Εσυ να φροντιζεις να φωτιζεσαι και μεσα σου.
Να πας Αθηνα και να περπατας αργα το βραδυ στους αδειους δρομους και να κανεις φιλοσοφιες εχοντασ λαμπακια γυρω σου.
Γενικα, τα λαμπακια τα εχω υπερκτιμημενα. Γιατι μαλλον μου αρεσει το φως και αυτο που δεν ξερεις ποιο θα ειναι το επομενο που θα αναψει.


                     


Να περασουμε καλα με αυτους που θελουμε, με ωραιες συναντησεις σε σπιτια που να παιζει χριστουγεννιατικη jazz και κλαματα απο τα γελια και καμια σημασια σε μαθηματα για λιγο.

Να μην ερωτευεστε χριστουγεννα. Χριστουγεννα ως Πρωτοχρονια να παιρνετε μονο θερμιδες απο γελια και γλυκα.
Γιατι ερχεται ο σαντα μπέιμπι. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου