Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

έρωτας! ρωτάς? *

       


                                           


Και δεν ειναι Φλεβαρης κυριε μου για να ερωτευτουμε.
Ουτε τελειωσαν τα μαθηματα και εχουμε χρονο για τετοιες σκεψεις.
Ουτε καν καλοκαιρι δεν ειναι να ερωτευτεις με το κλιμα.

Οταν ακους τον αγαπημενο  Chet να τραγουδαει πια..πειτε μου τι αλλο να κανει ενας ανθρωπος?
Αυτο το συγκεκριμενο τραγουδι,ειναι απο τα τραγουδια που πολλεσ ονειρευτηκαν να παιζει στο τραπεζι του γαμου τους και να το χορευουν με το πλεον συζυγο τους.
Εγω παρ΄όλα αυτα,προτιμω να ακουω αυτο το τραγουδι να παιζει και να εχω ενα ποτηρι κρασι κοκκινο και να βλεπω εξω απο το παραθυρο μια θεα ωραια.
Αυτο φανταζομαι για το τραγουδι αυτο.
Να εισαι μονη σου και να κοιτασ εξω απο το παραθυρο.
Το ιδανικο? Να εχεις βρει κανενα παλιο πικ απ και να εχεισ φιλο που μπορει να στο φτιαξει και να ακους τον chet να τραγουδαει λεσ και ειναι μαζι σου στο δωματιο.

Ειναι ομως εκει εξω και κατι ερωτευμενακια που δεν εχουν μυαλο για τιποτα. Απλα παιρνουν χαρτια και ζωγραφιζουν σε μια σελιδα -απο τις τελευταιες μην τις δει κανεις- καρδουλες και στιχους τραγουδιων που σταζουν ερωτα.


Τον/την βλεπεις καθε μερα στο σχολειο και δεν ξερει οτι εισαι ερωτευμενος/η μαζι του.
Και θες να πας να του το φωναξεις,να γινεις ρεζιλι για παρτη του/της και να το μαθουν ολοι.Θες να πας με ενα πανο στο σχολειο μια μερα που να γραφει "ΒΡΕ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ,ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ".
Kαι στο τελος να μην γινει τιποτα..δεν σε πολυνοιαζει.
Πρεπει ομως να το πεις,να το φωναξεις,γιατι οσο το κρατας μεσα σου θα πνιγεις απο τις πεταλουδες στο στομαχι και τον ερωτα.
Να το εκφρασεις, να το πεις χωρις να σε νοιαζει η επομενη αντιδραση του αλλου..να κοιταξεις τα ματια αυτου που αγαπας πιο βαθια απο ποτε και να του πεις με λογια τις εκρηξεις και τα πυροτεχνηματα που σου δημιουργει σε καθε κοιταγμα του.




                             

Ειστε φιλοι καιρο και ντρεπεσαι να το πεις? κατι σε κραταει πισω και εκει που πας να μιλησεις,κατι σε πνιγει?
Μην το αφησεις. Ειναι η αμηχανια και το αγχος που εχεις για την απορριψη ή την ασχημη αντιδραση..Ασε μας μωρε!
Κανε αυτο που νιωθεις μια φορα χωρις να σκεφτεσαι και χωρις να νιωθεις "μικρος" μπροστα σε αυτο που αισθανεσαι.

Τον/την βλεπεις καθε μερα μεσα στο σπιτι σου και η συνηθεια σε εχει φαει και φοβασαι να της πεις ποσο ερωτευμενος/η εισαι ακομα μαζι της?
Γιατι?Επειδη εχει περασει πολυ καιρος απο την τελευταια φορα που το ειπες δυνατα? Ε και?
Ειναι δυναμη σου να του/της το πεις τωρα που το νιωθεις..γιατι η συνηθεια και η ρουτινα ετσι θα σπασει. Και ο ενας θα νιωσει πιο κοντα στον αλλο αν του θυμιζεις καθε τοσο ποσο τον/την αγαπας και ποσο δικιο ειχες που ηθελες να ειναι ο αντρας/γυναικα της ζωης σου, τοτε θα νιωσετε παλι σαν τα πρωτα χρονια γνωριμιας που παντα ειναι τα πιο μυστηρια και ωραια.

Ειστε μακρια και σου λειπει καθε ωρα και στιγμη?
Στειλε μηνυμα,παρε τηλεφωνο,κανε το αναλογο ταξιδι για να τον/την συναντησεις και να αγκαλιαστειτε οπως οταν σμιγετε παλι μετα απο καιρο.
Δηλωσε την αγαπη και τον ερωτα που ακομα νιωθεις για να νιωθει και ο αλλος την προστασια οτι αν και μακρια..ολα ειναι ιδια.


Το ξερετε και οι δυο οτι ειστε ερωτευμενοι μεταξυ σας?
Ε ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΩ.
Παρτε μια αποφαση ποιος θα το πει πρωτος γιατι να χαθειτε χωρις να ειναι κανεις ανετος και να τον τρωει η αβεβαιοτητα θα ειναι το μεγαλυτερο κριμα που θα νιωσεις.

Στην τελικη..θα ρωτησεις τον αλλο αν σε αφηνει να πεις αυτα που νιωθεις? Ειναι αυτα που νιωθεις δικαιωμα σου να τα εκφρασεις.

Να ανοιγεις βιβλια,την πορτα του σπιτιου σου,το παραθυρο σου,τα ντουλαπακια στο σχολειο σου,τα φωτα στο σπιτι σου..τα ματια σου και το πρωτο που βλεπεις να ειναι το προσωπο αυτο.
Και να μην το λες?Ενταξει δεν ειναι το πιο ευκολο πραγμα του κοσμου και η αμηχανια μονο στην σκεψη..ειναι πολυ μεγαλη.
Ειναι ομωσ κατι δικο σου που κανεις δεν θα ξανανιωσει οπως εσυ.

Και λενε..πως οταν νιωθεις κατι τοσο δυνατο σαν τον ερωτα,που νομιζεις θα σε πνιξει..ειναι υποχρεωση σου να το πεις χωρις να ρωτησεις κανενα και τιποτα.Ουτε καν τον εαυτο σου.
Γιατι ο ερωτας ειναι το μονο συναισθημα που εισαι απολυτα σιγουρος οτι το νιωθεις. Πας-δεν πας σχολειο ακομα..εχεις-δεν εχεις εγγονια,εισαι-δεν εισαι γερος.

Ο ερωτας ρωταει οταν χτυπαει? Εσυ γιατι ρωτας?

                                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου