Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

φαντάσματα με σκοπό*


                                




Εδώ Μεγάλη Πέμπτη και εσύ σκέψεις σκέψεων που όταν τις σκέφτεσαι δεν τολμάς να παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι τις σκέφτηκες.
Γιατί "δεν κάνει" , "δεν πρέπει" ή "αν το σκεφτείς σημαίνει ότι ισχύει" και στην τρίτη περίπτωση συνήθως νιώθεις χαμένος.


Δημιουργείς φαντάσματα σκέψεις που φοβάσαι να τα κοιτάξεις ή απλά αυτός ο φόβος που δεν παραδέχεσαι ότι έχεις,είναι ο πιο μεγάλος πόθος σου.
Φαντάσματα με σκοπό. Και όταν εννοώ σκοπό, εννοώ ότι τα δημιουργείς γιατί θες να υπάρχουν μέσα σου είτε πιστεύεις είτε όχι στα φαντάσματα αυτά τα συγκεκριμένα είναι που πολλές φορές σε κρατάνε στη ζωή ή απλά σε κρατάνε δυνατό/-η.


Οι σκέψεις αυτές είναι επίσης αυτές που αποφεύγεις να κάνεις γιατί σε τρομάζουν. Σκέψεις που τρομάζεις στη σκέψη τους. Αν προσέξεις αυτό είναι το κοινό όλων των ανθρώπων.
"Είναι αυτή η ζωή που θέλω να ζήσω? είναι αυτός ο άνθρωπος όντως αυτός που αγαπώ? είμαι το καλύτερο του εαυτού μου? μπορώ να αντέξω πιο πολλά? να γίνω πιο καλός? πιο παθιασμένος σε αυτό που κάνω?"
Βασικές και γενικές ερωτήσεις που δεν κάνεις στον εαυτό σου.
Γιατί φοβάσαι τα φαντάσματα.


Δεν υπάρχει χειρότερο στον κόσμο να νομίζεις και να σκέφτεσαι ότι έχεις την ευκαιρία όταν στην πραγματικότητα δεν την είχες π ο τ έ σου.
Ή να έχεις την ευκαιρία και να μην την αρπάζεις από τα μαλλιά.
Σκέφτεσαι "άστο δεν πειράζει, ταλαιπωρήσου άλλη μια μέρα και μην της πεις ότι την αγαπάς αφού είστε έξω τώρα με παρέα. Και αν δεν σε αγαπάει? Και αν οι ματιές μας είναι τόσο έντονες επειδή εγώ το νομίζω? Και τώρα γιατί μου πέταξε αυτό το υπονοούμενο? Το εννοεί?
Θα της το πω.
Όχι. Θα γίνεις ρεζίλι. Έχεις και έναν εγωισμό. Αν δεν μου δείξει κάτι σίγουρο δεν θα της μιλήσω στα ίσια. Θα της πω ότι μου αρέσουν οι κοπέλες που είναι σαν και αυτή.
Θα το καταλάβει? ΠΦΦΦ μην σκέφτεσαι άλλο ηλίθιε. Άστο. Αύριο θα αποφασίσεις."

Αποφάσισε.
Αν αγαπάς ή σου αρέσει κάποιος τους το λες. Ακόμα και αν φοβάσαι μόνο τη σκέψη να είστε μαζί. Ακόμα και αν φοβάσαι ότι δεν είναι το σωστό,ακόμα και αν φοβάσαι ότι θα φέρει μόνο προβλήματα ή θα σου κάψει τη ζωή. Το λες. Και το λες δυνατά.
Δεν το κρατάς στη σκέψη φάντασμα.


Σε τέτοιες περιπτώσεις οι σκέψεις αυτές σου τρώνε όλο σου το είναι και σε κάνουν να οδηγείσαι σε κάτι πιο οδυνηρό. Έρωτα.
Άντε να τον αντέξεις μόνος.

Δηλαδή παίζεις τον κουλ,τον  κύριο περνάωτέλεια και τον δυνατό χαρακτήρα ενώ δεν είσαι. Είσαι ευάλωτος και το παραδέχεσαι μόνο στον εαυτό σου. Σε αυτές τις κρυφές σου σκέψεις.
Και ενώ γελάς τα μάτια σου και τα χέρια σου είναι στο πάτωμα.

Βασανίζουν αυτές οι σκέψεις. 'Ο,τι σε τρομάζει βασανίζει,πονάει,λυγίζει.
Ο μόνος τρόπος να απαλλαγείς είναι να το αντιμετωπίσεις. Και αυτό σημαίνει παραδίνεσαι,χάνεσαι,τρελαίνεσαι στις σκέψεις και κλαις.

Πολύ. Χωρίς να το ξέρει κανείς.
Ή απλά μιλάς,εκφράζεσαι,βάζεις την σκέψη σου να παίρνει σάρκα και οστά στο στόμα σου. Μιλάς.
Σε αυτόν που πρέπει,σε αυτόν που θες και ό,τι γίνει.
Σίγουρα αυτό το "ό,τι" δεν είναι για κακό. Οι συνέπειες δεν είναι πάνω σου ούτε μπορείς να τις ελέγχεις για αυτό φοβάσαι τις σκέψεις αυτές που δεν έχεις τον έλεγχο ή δεν ξέρεις τι θα προκύψει.

Και αν βρεις κάποιον που μπορεί να βασανίζεται σε ίδιες σκέψεις, μίλα του,γιατί είναι σαν να σε ξέρει.
Αν έχεις τις ίδιες σκέψεις με τον άλλο ή παρόμοιες,τότε υπάρχει άλλου είδους επικοινωνία. Όμορφη χωρίς πολλά λόγια.
Και αυτές οι επικοινωνίες είναι οι πιο ουσιαστικές και πιο βοηθητικές για εσένα αρκεί να αφήσεις τον άλλο να ξέρει.

Σκέψεις που τρομάζεις στη σκέψη τους γιατί αν φύγουν αυτές από μέσα σου τι θα έχεις να λες ότι σε ταλαιπωρεί? Για τι θα παραπονιέσαι μετά?
Ποια θα είναι τα δικά σου Πάθη τότε?
Προτιμάμε να ζούμε με τις σκέψεις γιατί φοβόμαστε.
Προτιμάμε να μην χαρούμε ή να νιώσουμε ολόκληροι μπας και μας φύγει το κενό των σκέψεων αυτών.

Προτιμάς να αφήσεις τον άνθρωπό σου (που έλα τώρα ξέρεις ότι τον βρήκες) να φύγει μέσα από τα χέρια σου γιατί σκέφτεσαι τα εμπόδια ή αν όντως είναι ο άνθρωπός σου.
Προτιμάς να ζεις με τα  φαντάσματα ενώ τα φοβάσαι.
Και τελικά αυτά τα φαντάσματα με σκοπό σε κάνουν φίλο και μιλάς μόνο με αυτά. Και είσαι ένα σακί με σκέψεις μελαγχολικά έξυπνα μάτια και παροδικά χαμόγελα.
Και οι άνθρωποι γύρω σου? Πλέον,τους φοβάσαι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου