Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

babe put on heart shaped sunglasses cause we gonna take a ride*


                                  




24 του Ιούλη 2016 παιδιά και θέλω να σας πω ότι ευτυχώς για εμένα -και για κάποιους άλλους- έχει περάσει παραπάνω από το μισό καλοκαίρι και έτσι κάποιου είδους ευτυχία που πλησιάζει ο χειμώνας, την έχω.
Παρόλα αυτά, κάθομαι στην αυλή της γιαγιάς μου, με το νυχτολούλουδο δίπλα μου να στάζει άρωμα,βουτηγμένη στο εντομοαπωθητικό και δίπλα μου ο  Chet Baker να παίζει με την τρομπέτα του autumn leaves μές το κατακαλόκαιρο -δεν έχει σημασία- και για κάποια λεπτά αισθάνθηκα ότι δεν ήθελα να τελειώσει αυτή η στιγμή.

Αλλά και πάλι εκεί που νιώθεις πλήρης,στην ουσία μπορεί κάτι/κάποιος να σου λείπει. Και λες "Δε με χωράει αυτός ο τόπος". Αλλά ποιος τόπος σε χωράει όταν καμουφλάρεις την πληρότητα;

Πάντα μια βόλτα στην Αθήνα βοηθάει γιατί μπορείς να τα βρεις και να τα δεις όλα.
Ειδικά οι βόλτες στη βραδινή Αθήνα, με κάποια παρέα ακούγοντας μόνο το ντουέτο που κάνουν τα βήματά σας, είναι γιατρικό. Και σας το λέω εγώ που είμαι φαν για τέτοιου είδους βράδια. 
Κάποιος μου είπε ότι η Αθήνα είναι η πόλη που μπορείς να βρεις τα πάντα και τίποτα, και ίσως να είσαι από αυτούς που ψάχνουν τα πάντα ή από αυτούς που δε θέλουν τίποτα αλλά σε μια βόλτα το βράδυ στο κέντρο ή με το ποδήλατο, θα βρεις αυτό που ψάχνεις είτε αυτό είναι τα πάντα είτε το τίποτα.

Και μην περιβάλλεις τον εαυτό σου από ανθρώπους που δε σε νοιάζουν για να ξεχάσεις αυτόν που σε νοιάζει. 

Διάλεξε εκείνους που θα σε μάθουν να τολμάς και σε μια βόλτα θα σου μάθουν πως το να κάνεις την πρώτη κίνηση είναι δύναμη, πως να εκφράζεις αυτά που νιώθεις είναι φυσιολογικό, πως το να κάθεσαι να καταπίνεις σκέψεις και ιδέες που μπορεί να μην είναι καθαρά δικές σου είναι ηλιθιομάρα και αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά να σε βρίσουν όταν βλέπουν ότι σπαταλάς το χρόνο σου.

Διάλεξε εκείνους που θα σου δείξουν πώς να σταματήσεις να παίζεις με τα συναισθήματα των άλλων επειδή δεν είσαι σίγουρος για τα δικά σου.

Αυτούς που θα σταματήσετε για ένα τσιγάρο και εκείνα τα 10 λεπτά θα είστε μόνο μάτια και λέξη καμία.

Αυτούς που θα σου μάθουν ότι είναι εύκολο να αγαπάς κάποιον όταν είναι χαρούμενος αλλά θα σου μάθουν και να αγαπάς στα δύσκολα όταν ο άλλος είναι στο πάτωμα του  μπάνιου στις 3 τα ξημερώματα και κλαίει γιατί έχασε τη Γη κάτω από τα πόδια του.

Αυτούς που θα σου μάθουν τον "πωω έχεις δει πώς την κοιτάει;" έρωτα.

Διάλεξε εκείνους που θα σου μάθουν ότι δεν πρέπει να αφήνεις τους άλλους να σε έχουν για τσιγάρο τους. Να σε ανάβουν,να σε πετάνε και ύστερα να πατάνε πάνω σου για να σβήσεις. Να είσαι με εκείνους που θα σε μάθουν πώς να είσαι ηρωίνη των άλλων δηλαδή let them die for you  και τέτοια πράγματα.

Αυτοί που είσαι,δεν είσαι στα καλύτερά σου, θα σε πάρουν τηλέφωνο και θα σου πουν "κατέβα να πάμε για ποτό σε πλαστικό στο χέρι ρε" μες τα μαύρα μεσάνυχτα εκεί που όλοι οι υπόλοιποι είναι σε κάποιο νάιτ κλαμπ τροπικάνα.

Να διαλέξεις εκείνους που θα ερωτευτούν πρώτα τη γυμνή σου ψυχή και μετά το γυμνό σου κορμί και θα σε ακουμπήσουν πρώτα στη καρδιά και μετά στο σώμα.


Αυτούς που θα σου βάλουν τέρμα τη μουσική στο αυτοκίνητο και θα τραγουδάτε τόσο δυνατά που να μην μπορείς να σκεφτείς.Και μετά ίσως πεθάνετε από τα γέλια -πολύ πιθανό-.


Εκείνους που θα σου δείξουν ότι στην ουσία δεν ερωτεύεσαι ποτέ την ομορφιά,τη δόξα,την εξυπνάδα ή το χρήμα. Ερωτεύεσαι ιδιότητες και όχι ταυτότητες.Δηλαδή ερωτεύεσαι αυτόν που θα σε κάνει να πεις "Μόνο με αυτόν θέλω να ζήσω!" ή "Με αυτή θέλω να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου!". Ερωτεύεσαι αυτόν που είναι το άλλο σου μισό αλλά και να μην είναι εσύ με αυτόν θέλεις να είσαι. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορείς να περιγράψεις κάποιον με τον οποίο έχεις ερωτευτεί.

Αυτούς που είναι τόσο έτοιμοι και τρελοί για μια βόλτα και σου λένε "πάρε γυαλιά και κάτι από πάνω και φύγαμε". Αυτούς να διαλέγεις.


Δεν έχει σημασία αν δε σε χωράει ο τόπος ή δεν είσαι εσύ για αυτόν τον τόπο, σημασία έχει να βρεις τα άτομα με τα οποία θα δεις πώς δεν μπορεί να μην είναι ο τόπος που φταίει αλλά κάτι άλλο.
Σε τέτοιες περιπτώσεις συνίσταται πάντα η βραδινή κεντρική καλοκαιρινή Αθήνα και η σωστή παρέα, αλλιώς άσε την παρέα να σου φέρει τα ωραία βράδια της Αθήνας όπου και να είσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου