Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

let me tell you how to survive in 2017*

                                 

                                 



Ανήκεις σε αυτούς που το 2016 δεν τους φέρθηκε και τόσο καλά?
Feeling τελείως used? 

Είσαι στην πιο σωστή ανάρτηση αυτού του blog .
Αν ανήκεις σε αυτούς που πέρασε τέλεια μέσα σε όλο το 2016, πραγματικά είσαι σπάνιος μπράβο σου, αλλά σε ζηλεύω και λίγο εντάξει.
Η μόνη αξία των γιορτών είναι ότι καταλαβαίνεις όσα σου έχουν λείψει πραγματικά. Είναι οι μέρες που θέλοντας και μη, κάνεις απολογισμό χρονιάς σε ό,τι σου έμεινε. Λεφτά,εμπειρίες,υπομονή,άνθρωποι,πίκρα,γέλιο,συναισθήματα... τα υπολογίζεις όλα πάνω κάτω. 
Εγώ π.χ,είχα γύρω στις 19 μέρες απόλυτα χαρούμενες. Και σχετικά στις 365 οι 19 δεν είναι και το καλύτερο ρεκόρ.
Οι πρώτες 6 στο ταξίδι την Ισπανία με παρέα ίσως ιδανική -εντάξει ήμασταν 4 τρελές σε αυτό το ταξίδι πωπω γελια- , οι επόμενες 5 στη Σίφνο που δεν είχα ξαναπάει και με μάγεψε κάνοντάς με να ξεχάσω τους πόνους μου, οι επόμενες 6 μέρες στην Ουγγαρία που ενώ πάθαμε -σχεδόν- γάγγραινα από το κρύο ζεσταθήκαμε από τα τόσα γέλια, και οι επόμενες μέρες ήταν σκορπισμένες μέσα στο χρόνο και ήταν στιγμές που κοίταξα πραγματικά απλά τον ουρανό και εκτίμησα που βλέπω,που αναπνέω,που αναπνέουν αυτοί που αγαπώ και που είμαι σε θέση να ξεχωρίζω το καλό και το κακό για εμένα. Για όλα αυτά λοιπόν,(που μπορεί πλέον να μην αγγίζουν πολλούς που τα θεωρούν δεδομένα) πιστεύω πως φταίνε τα αστέρια στον ουρανό όταν κάθομαι στο μπαλκόνι τα καλοκαίρια, η αγκαλιά της γιαγιάς μου, κάτι ωραία ειλικρινή βλέμματα και η μυρωδιά του να είμαι στο πατρικό μου και ο χειμώνας.

Είναι που οι ρομαντικοί δεν επιζούν σε χρονιές όπως το 2016 και αυτές που έπονται. Για αυτό να νιώθεις ότι όλα πάνε στραβά και ότι δεν μπορείς να επιβιώσεις ή πνίγεσαι συνεχώς.

Γιατί το 2017, είναι σε 4 μέρες και πρέπει να καταλάβεις ότι η φύση του ανθρώπου είναι ρομαντική. Όσο και να θες να είσαι η bitch στο gang σου, όσο να θες να είσαι ο σκληρός viking της παρέας σου.
Ρομαντισμός είναι καλή λέξη και πρέπει να τον εστερνιστείς και να τον βάλεις στη ζωή σου με όρια -πάντα παιδιά μην κάνετε υπερβολές αν είναι δυναμόν- ώστε να μάθεις να είσαι αληθινός.

Να μάθεις να μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.
Να αποδεχτείς αυτό που είσαι ή αυτό που θέλεις να είσαι.
Γιατί πόσες φορές έχεις ακούσει το " πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρώτα και μετά τους άλλους", και πόσες φορές δεν έχεις δώσει σημασία σε αυτή την πρόταση?


Καταστρέφεσαι και καταστρέφεις χωρίς να σε νοιάζει τι κατάληξη θα έχει αρκεί να έχεις αρκετά like  στις φωτογραφίες σου στα social media. Παίρνεις μπάλα εσένα τον ίδιο και μετά όλους τους υπόλοιπους που μπορεί να μη φταίνε.

Μάθε το 2017, πως ό,τι μα ό,τι και να κάνεις είναι επιλογές δικές σου είτε άμεσα είτε έμμεσα. Οπότε δεν μπορείς να "κλαίγεσαι" και να μιζεριάζεις για αυτά που δεν είπες, για αυτά που δεν έκανες, για αυτό που δεν πήρες, για αυτό που δεν έδωσες ενώ είναι όλα επιλογές.
Εσύ επιλέγεις από το τι ώρα θα φύγεις από το σπίτι για δουλειά , τι φίλους θα έχεις, πώς θα τους φερθείς, πώς θα αφήσεις να σου φερθούν, ποιον θα έχεις στον πλάι σου, ποιον θα αφήσεις να σε επηρεάσει, μέχρι και τι κάλτσες θα βάλεις.

Και ενώ έχεις και άλλους παράγοντες που μπορεί να σε επηρεάζουν και να μη μπορείς να ελέγξεις, συνειδητοποίησε ότι το 95% των αποφάσεων σου μέσα στο 2016 ανήκει σε εσένα και την κρίση σου.
Εξελίχθηκες ή αφέθηκες, εσύ το έκανες αυτό.

Για αυτό αγόρι μου, μίλα γαμώτο σου.
Πες αυτό που σκέφτεσαι σε αυτόν που αγαπάς. Τι φοβάσαι? Το παίζεις viking και ωραίος μόνο στο messenger  ενώ στην πραγματικότητα ντρέπεσαι να πάρεις το ρίσκο?
Πες της τι θες. Καθαρά και σίγουρα. Αν θες να καλυτερεύσει αυτός ο κόσμος, αγάπα. Αγάπα και πες το το ρημάδι. Σιγούρεψε τα πιο ωραία σου συναισθήματα και πες της το για να την κάνεις χαρούμενη.
Αν θες να είσαι ο σκληρός άντρας, φέρσου σαν αυτόν και μην δειλιάζεις. Το χειρότερο που μπορεί να πάθεις είναι να σε εκτιμήσει και να σε θαυμάζει που μπόρεσες και το είπες ενώ κανείς δε λέει αυτά που νιώθει. Το καλύτερο, να είστε μαζί. Ειλικρινά, παθιασμένα και μαζί. Γιατί μπορεί να είσαι τυφλός και τα "πράσινα φώτα" που μπορεί να σου έχει δώσει για να την προσεγγίσεις, να τα παρεξηγείς.
Ανοιξε το στόμα σου, πάρε ανάσα και άρθρωσε αυτά που η γλώσσα σου δυσκολεύεται να πει. Πάρε μια αγκαλιά, δες μέσα στα μάτια της και νιώσε μωρέ λίγο που έχεις ξεχάσει πώς είναι.
Κοιτάς πώς εφαρμόζει το κολάν στο σώμα της και αν έχει βαφτεί καλά και νομίζεις ερωτεύτηκες επειδή είναι κούκλα. Όχι φίλος, ερωτεύτηκες όταν θα την δεις με τα φαρδιά της πιτζαμάκια και της ζεστές τις κάλτσες και πρησμένη στο πρόσωπο από τον ύπνο και ο μόνος που θα την βλέπει θα είσαι εσύ.
Δεν είναι σώματα για να περάσεις καλά το βράδυ σου οι γυναίκες όσο ψεύτικες και bitches να σου φαίνονται, δεν είναι.
Να είσαι με αυτή που όταν της προσφέρεις ένα λουλούδι, θα ενθουσιαστεί. Αν δεν ενθουσιαστεί δεν είναι για εσένα.
Να είσαι με αυτήν που σκέφτεσαι μέχρι και όταν περνάς ωραία όχι όταν είσαι μόνος σου και δεν έχεις με τι να ασχοληθείς.
Άνοιξε τα μάτια σου γιατί αυτή που ψάχνεις μπορεί να είναι δίπλα σου και να μη την βλέπεις.
Μην αγνοείς αλήθειες για λίγες ώρες ψεύτικης χαράς.
Μην επιλέγεις την εύκολη λύση γιατί συνήθως αυτή που αξίζει είναι η πιο δύσκολη λύση.
Δεν υπάρχει καμιά ντροπή στο να "πεινάς" για κάποιον. Δεν υπάρχει ντροπή στο να θες κάποιον τόσο πολύ ώστε να θες να μοιραστείς μαζί του τη ζωή σου όλη.
Αν είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, ας είναι από έρωτα και όχι από απογοήτευση ή επειδή δεν έστειλες αυτό που ήθελες. Μη μένεις μόνο στα βλέμματα με νόημα. Αγάπα και μίλα και μη δίνεις ελπίδες από εδώ και από εκεί.


Κορίτσια ΑΧ κορίτσια.
Πότε θα μάθετε να ξεχωρίζετε τους άντρες από τα αγόρια?
Οι άντρες μπορούν να φερθούν σαν αγόρια κάποιες φορές, αλλά τα αγόρια όσο και να προσπαθούν άντρες, δεν γίνονται.
Μην είσαι ψεύτικη ούτε bitch ούτε με 2000 στρώσεις make up.
Γιατί ξέρεις ότι γίνεσαι κοριτσάκι μέσα σε μια αγκαλιά, ή σε ένα βλέμμα όμορφο.
Stop acting like a man ρε κορίτσι μου και κάτσε στην θέση σου.
Την όμορφη, την ελκυστική,τη θηλυκή,αυτή που μπορείς να μαγέψεις όποιον θέλεις. Χωρίς να προσποιείσαι τον μάγκα και το ότι δε χρειάζεσαι κανένα.
Aυτό που χρειάζεσαι είναι δυο χέρια να σε κρατάνε σφιχτά και έναν άνθρωπο να σε διεκδικεί για αυτό που είσαι όχι για αυτό που φαίνεσαι.
Αφήνεις τους άλλους να σε χαρακτηρίζουν για αυτό που βλέπουν,ενώ στην ουσία μπορεί να μην είσαι εσύ.
Αφήνεις να σε ερωτεύονται για κάτι που φαίνεσαι και δεν είσαι. Και μετά παίρνεις τις φίλες σου και λες " όλοι οι άντρες μαλάκες " ενώ φέρεσαι σε αυτούς όπως λένε αυτοί μεταξύ τους "καριόλες όλες".
Και είναι φαύλος κύκλος.
Μην το παίζεις δύσκολη,ενώ δεν είσαι. Μη δίνεσαι σε χέρια που δεν θέλεις μόνο και μόνο για να πάρεις εκδίκηση για τον πρώην σου ή για να ξεχάσεις αυτόν που θέλεις, γιατί ο μόνος που εκδικείσαι είναι ο εαυτός σου.
Διάλεξε τον άντρα που θα σου φερθεί σαν να είναι το Alpha male και μην παίξεις με αυτόν.
Μην ψήνεις το ψάρι στα χείλη όταν νιώθεις πράγματα γιατί θα το κάψεις.
Να είσαι το κορίτσι που παρόλες τις δυσκολίες σου προσπαθείς για αυτόν που αγαπάς και δεν τρέχεις να φύγεις.
Μην ψάχνεις την ομορφιά σου στα μάτια άλλων. Δώσε την καρδιά σου ολοκληρωτικά χωρίς να φοβάσαι μην πληγωθείς.
Αν πληγωθείς, καν' το να αξίζει. Αγάπα σαν να μην έχεις πληγωθεί από κανένα.
Να μην αγαπάς ανάλογα την διάθεσή σου.
Να αγαπάς γιατί δεν μπορείς να είσαι μακριά από αυτόν και την ασφάλεια της αγκαλιάς του.

Να λες "σε αγαπάω". Να γεμίζει το στόμα σου και να το νιώθεις. Το "σ' αγαπώ" είναι για τα κουκλάκια του Αγίου Βαλεντίνου.

Αγάπα ρε φίλος. 

Είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Και όλα θα πάνε καλύτερα το 2017. Αγάπα κάτι ή κάποιον που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο αν τα αγαπήσεις όπως πρέπει.
Πάθος και φωτιά μέχρι να κάψεις όσα σε καίνε μέσα σου.
Ποτέ μη χάσεις έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει τη ζωή σου ωραία επειδή σου είναι λίγο δύσκολο να προσπαθήσεις για αυτόν.
Αν θέλεις, όλα γίνονται και όλα μηδενίζονται.
Απόσταση,χρόνος και μαυρίλα.
Ποιους θες να έχεις δίπλα σου,τι αξίζει να έχεις.
Αγάπα για να έχεις υγεία. Όχι πρώτα σωματική, αλλά ψυχική γιατί εγώ αυτήν πάω πιο πολύ.
Δείξε την ψυχική σου υγεία, και όποιος θέλει να συμμετάσχει σε αυτή θα είναι τυχερός.

Απλά φρόντισε σε ένα χρόνο από τώρα,να μην ελπίζεις σε ένα καλύτερο χρόνο, ούτε να εύχεσαι ένα καλύτερο 2018.

Αν δεν ρισκάρεις δεν θα έχεις.
Αν δεν εκτιμήσεις αυτά που έχεις,θα χάσεις μέχρι και εσένα.
Γέλα μέσα και έξω σου δυνατά και ειλικρινά και μίλα για αυτά που νιώθεις είτε καλά είτε άσχημα.
Κάνε αυτά που φοβάσαι να κάνεις.
Βάλε το χαοτικό σου κεφάλι σε τάξη το 2017 και τόλμα να είσαι με αυτούς που πραγματικά θες.
Πέτα ό,τι σου περισσεύει και stop faking a smile  γιατί το αληθινό σου γέλιο κάνει τα μάτια σου τόσο όμορφα που είναι ερωτεύσιμα.

Happy new year ρε παιδί μου και αν επιζήσεις, μιλάμε το Δεκέμβρη του 2017 που θα σου λέω τα ίδια για το 2018!











2 σχόλια:

  1. όλα αυτά ακριβώς που πρέπει να αναλογιστεί κάποιος πριν αλλάξει ο χρόνος! Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dimi, δεν αρκεί να τα αναλογιστείς αλλά να τα κάνεις.να μην της δώσεις την ευκαιρία να σου πει τα ίδια του χρόνου.μπραβο Έλενα πολύ ωραίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή