Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

don't be pretty like her. be pretty like you *






                                 




Ήρθε η εποχή που άρχισαν τα #tb #summer να παίρνουν φωτιά στο instagram ενώ δειλά δειλά κάποιοι φοράνε τα σορτς ή τις καλοκαιρινές flip-flops ή και κάποιοι πιο θαρραλέοι αρχίζουν να φορούν τα μαγιό και βουρ στις παραλίες. 


Είναι εκείνη η στιγμή της παραλίας.
Που προσωπικά ποτέ δεν μου έλειψε γιατί καλώς ή κακώς δεν είμαι φαν της θάλασσας (εκτός αν μιλάμε για αυτή της Ελαφονήσου), οπότε δεν με χαροποιεί και πολύ το summer time. Δηλαδή αν μου έδινες Ιούνιο μήνα εισιτήρια για 3 μήνες διαμονή στην Αλάσκα, χάρη θα μου έκανες, δηλαδή αν κάποιος έχει 1 άχρηστο εισιτήριο για Αλάσκα, εγώ είμαι εδώ. Είμαι εδώ για εσάς. 

Παρόλα αυτά, θέλω να πω πως όλοι έχουμε θέση στην παραλία. 
Επειδή έχει γίνει λίγο βαρετό να κρίνεις,να στραβοκοιτάς και να σχολιάζεις κάποιον στα μέσα,στο δρόμο,στην καφετέρια, πρόσεχε γιατί στην παραλία θα πέσεις στην παγίδα και θα σχολιάζεις σίγουρα πιο έντονα. 
Σκοπός αυτού του ποστ είναι να σε αποτρέψω να κρίνεις και να στραβοκοιτάς κάτι που μπορεί να μη σου αρέσει. Γιατί τα ρούχα λιγοστεύουν και το άσπρο δέρμα σιγά σιγά όλων όσων αγαπούν το καλοκαίρι, θέλει να αράξει στην παραλία χωρίς να το κρίνουν. Και αν σταματήσεις να κρίνεις και να σχολιάζεις και αποδεχτείς τον άλλο όπως είναι, θα νιώσεις πολύ εντάξει με τον εαυτό σου και πραγματικά ωραία.

Δηλαδή σε αυτόν τον πλανήτη είμαστε 7δισ άνθρωποι διαφορετικών μεγεθών,χρώματος μαλλιών,χρώματος δέρματος κλπ κλπ.
Just a reminder: όλοι έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα και να χαλαρώνουν στην ξαπλώστρα ήσυχοι χωρίς τίποτα να τους νοιάζει. Για αυτό μην καρφώνεσαι και σχολιάζεις αυτούς που οι εμφάνισή τους είναι λίγο διαφορετική από αυτή που έχεις συνηθίσει. 

Δηλαδή το θέμα ομορφιά και το τι θεωρείς εσύ άσχημο είναι πολύ υποκειμενικό καλέ μου φίλε αναγνώστη. Αν εσύ έχεις ως πρότυπο την Kim την Kardashian και θέλεις μεγάλους πωπούς και στήθος στο Θεούλη και χείλη σωσίβια και γενικά θες να πηγαίνεις βαμμένη στις παραλίες IT IS OK. Και αν έχει συνηθίσει το μάτι σου να βλέπει μικρές μικρές kim all over the world, θα έχει αρχίσει να του αρέσει αυτό το είδος ομορφιάς. 
Αλλά άκου να δεις πώς έχει. Υπάρχουν άλλες που έχουν πρότυπο την Keira Knightley  που δεν έχει στήθος ούτε κάποια καμπύλη πάνω της. 
Δηλαδή τα πρότυπα και η ομορφιά δυστυχώς μας κάνουν να κινούμαστε γύρω από κάτι που δεν είμαστε. 

Να είσαι όμορφος σαν να έχεις εσένα τον ίδιο πρότυπο. Σου επιτρέπω να θαυμάζεις και να σου αρέσει παραπάνω από αρκετά ένας άνθρωπος για τον χ,ψ λόγο. Αλλά γίνε όμορφος ή όμορφη μέσα από εσένα. Χωρίς να χρειαστεί να μοιάσεις σε κάποιον άλλο. 
Σου αρέσουν οι άντρες με κοιλίτσα. ΒΕ ΤΗΑΤ. Σου αρέσουν οι φουσκωτοί? BE THAT. 
Δηλαδή τι έχετε πάθει όλοι με τη δίαιτα πριν το καλοκαίρι και τα χτυπήματα στα γυμναστήρια? Λέτε να μην σας αποδέχεται η ίδια η παραλία αν είστε 5 ή 10 κιλά παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε?
Αποδέξου τον εαυτό σου και νιώσε λίγο ελεύθερος. Αν είναι κάποιος να σχολιάσει, θα σχολιάσει και θα κάνει κακό στον εαυτό του γιατί αφήνει "μικρότητες" να του παίρνουν λεπτά από το χρόνο του. 

Ποιος ορίζει ποια είναι όμορφη ή νορμαλ ή άσχημη?
Έχεις δει κανένα να είναι ίδιος με τον άλλο στο εσωτερικό έστω?
Έχουμε μια τάση να ισοπεδώνουμε και να σχολιάζουμε αρνητικά τη διαφορετικότητα, ενώ το παράλογο αυτού του κόσμου είναι το να μοιάζουμε όλοι.
Όλοι λοιπόν, σου αρέσουν ή όχι, θα είναι στην παραλία. Γιατί το καλοκαίρι είναι λίγες μέρες μακριά και είμαι σίγουρη ότι κανείς δε θέλει να νιώσει άσχημα στην παραλία. 
Μπορεί να έχεις το τέλειο σώμα,το τέλειο μαγιό,τους τέλειους μύες, αλλά εγώ δε σε θεωρώ όμορφο. Και δε χρειάζεται να σε δω σε παραλία για να στο πω. Αλλά δε θα σε σχολιάσω ενώ θα κάνεις τη βουτίτσα σου ή ενώ θα ξαπλώνεις αμέριμνος για να ξεροκάψεις το δέρμα σου. 
Τώρα αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η ομορφιά αφορά μόνο την εξωτερική εμφάνιση...δεν θα κάτσω να σου βάλω εγώ μυαλό. 

Να είσαι ο εαυτός σου, να μην είσαι όμορφος σαν κάποιον άλλο. Να είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση για αυτό που είσαι και έτσι θα είσαι ουσιαστικά όμορφος. Βγάλε την κορμάρα σου στην παραλία χωρίς ενδοιασμούς. 
Είτε έχεις μπυροκοιλίτσα,είτε είσαι bodybuilder,είτε είσαι γυμναστής,είτε όχι. 
Είτε έχεις κυτταρίτιδα,είτε το πιο σφριγυλό σώμα,είτε έχεις ενίσχυση στο σουτιέν του μαγιό,είτε όχι, είτε μεγάλη περιφέρεια είτε καθόλου καμπύλες. 

Αν δεν είσαι pretty like you, σαν ποιον θα είσαι όμορφος?
Νομίζω αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ότι πρέπει να ξεκολλήσουμε λίγο από το " πρότυπο " που είναι πολύ περιορισμένο και πολύ συγκεκριμένο. Δεν μπορεί να υπάρχει μόνο ένα πρότυπο και όλοι εμείς να το ακολουθούμε λες και είναι ο σωτήρας μας και θα πρέπει να είμαστε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση αυτού. Δηλαδή η παγίδα της ομορφιάς από τα πρότυπα είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να ξεκολλήσουμε το μυαλό μας, και όντως επειδή έρχεται το καλοκαίρι και πρέπει να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου με λιγότερα ρούχα, νομίζω ότι πρέπει λίγο να χαλαρώσουμε όλοι και να μην του δίνουμε παραπάνω σημασία από ό,τι πρέπει.
Εσάς που σας αρέσει το καλοκαίρι και όλο αυτό που γίνεται 3 μήνες,όλη η ελαφρότητα, όλη η ελευθερία, όλα όσα διώχνεις από πάνω σου, ελπίζω να το τηρήσετε και στη συμπεριφορά γιατί δεν είστε μόνοι σας παιδιά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου