Σάββατο 11 Μαΐου 2013

κενωνία*






Ολοι ξερουμε τα συμπτωματα του ερωτα.
  • ιδρωμενα χερια
  • γρηγοροι χτυποι καρδιας
  • λυμενα ποδια
Αυτα ειναι τα βασικα. Τα ιδια συμπτωματα ομως εχει και ο φοβος.
Και εσυ ποτε ξερεις τι αισθανεσαι απο τα δυο?

Μπορει κανεις να ειναι παντα τοσο σιγουρος?
Ερωτας; ή φοβος να ερωτευθεις; ή φοβος γενικοτερα;

Κανεις δεν ξερει.Kαι που ερωτευτηκες τι καταλαβες? οχι οτι εχει διαφορα απο το οταν φοβηθηκες..απλα περισσοτερη εκκριση αδρεναλινης απο τον οργανισμο και πολλα χαστουκια στον εαυτο σου μετα.

Γενικα ομως με τα συναισθηματα εχουμε καποια θεματα ολοι μας -και ειδικα εμεις οι νεοι- μπλεκουμε αντιθετα συναισθηματα σε ενα,ειμαστε κυκλοθυμικοι και γινονται εκρηξεις των θελω μας μεσα μας.Ψαχνουμε τι φταιει και ολο καταληγουμε στο συμπερασμα οτι ειμαστε πιο προβληματικοι απο ποτε.Και ολη αυτη η "χειροτεροτητα" που γεμιζουμε μεσα μας μας γδυνει πνευματικα και ψυχολογικα.

Υπαρχουν ανθρωποι εκει εξω που εχουν φτασει στο σημειο να νομιζουν οτι ειναι τρελοι και επειδη τους αγαπαει η οικογενεια τους τούς κρατανε στο σπιτι για να τους θεραπευσουν με την αγαπη τους.
Κι ομως μπορει και εσυ να εισαι ενας απο αυτους που μεσα σου νομιζεις οτι κατι κανεις λαθος και ολοι γυρω σου που συμβαδιζουν με τους πιο πολλους ειναι καλυτεροι σου.
Αυτο το αισθημα ναι ναι αυτο το σιχαμενο αισθημα σου ειναι αχρηστο και βλαβερο.
Ομως εχεις δικιο να αισθανεσαι ετσι. Τα θελω σου και τα πρεπει σου και αυτο που πιστευει η κοινη γνωμη και η κοινωνια ωσ καλυτερο,συγκουονται μεσα σου και αντι να βγαζεις καπνους απο τα αυτια τα δακρυα σου πανε και ερχονται.
Οι εντασεις; Εντονοτερες.
Αυτοι που σε αγαπουν το καταλαβαινουν; Προσπαθουν.

Αφου βλεπεις αυτους που σε αγαπουν να προσπαθουν να σε καταλαβουν κανε προσπαθεια και εσυ να δειξεις οτι χαιρεσαι που τους εχεις.
Αλλα μην προσπαθησεις ποτε να ακουσεις αυτους που σου λενε "βαλε ορια σε αυτα που αισθανεσαι"
Ορια στα αισθηματα; Ρε πατε καλα;
Ειπαμε οχι και να σπασεις το σπιτι απο τα νευρα σου.Αλλα οταν νιωθεις ενα σχοινι τεντωμενο στο λαιμο σου..μην ακους τι λενε και προσπαθησε να το κοψεις με οποιον τροπο εσυ θες.
Ξεσπασε.


                             





Ειναι και αυτο που λενε οι ερωτευμενοι την ωρα που μεθανε "κι αμα σου καψαν την καρδια,τι να το κανει το συκωτι?"
Ε δικιο μεγαλο. Οποτε ειναι καιρος και εμεις οι "πιεσμενοι" με καθε εννοια να βρουμε τροπο να παμε κοντρα σε αυτο που μασ πιεζει. Βγες μια βολτα και περπατα και μην καθεσαι βυθισμενος στο βουρκο των ανεσεων που εχεις..ασε κινητα,υπολογιστες,τηλεορασεις και βγες να δεις φυση και κοσμο που υποφερει και βοηθησε τον.

Εσυ δεν εισαι αυτος που θελει να αλλαξει τον κοσμο του?
Αρχισε βοηθωντας αλλους που ειναι σε χειροτερη κατασταση απο εσενα.
Γιατι παντα υπαρχουν αυτοι που ειναι σε χειροτερη κατασταση και δεν ξερω γιατι αυτο πρεπει να ειναι καθησυχαστικο για καποιους...αλλα οπως και να το κανουμε υπαρχουν ανθρωποι που σπιτι τους ειναι το νοσοκομειο και παρ'ολα αυτα χαμογελανε ρε.

Η κοινωνια ειναι αυτη που σε χαλαει.
Αυτη η οικονομικη η κριση που δεν ξερεις τι θα σου ερθει αυριο και αν θα μπορεσεις να βρεις μια δουλεια για να ζησεις το ονειρο σου.
Ομως η χωρα,η πολη,η κοινωνια,η γειτονια,οι συγγενεις,οι γονεις...δεν μπορεις να  ταφησεις κανενα απο αυτους να σου κοψουν τα φτερα και να σε κανουν μαριονετα που ζει σε τεσσερεις τοιχους γιατι "πρεπει να γινει το σωστο".
Ποιο ειναι το "σωστο" τελοσπαντων?


                             



Το σωστοτερο που εχεις να κανεις για εσενα ειναι να ακονισεις τα ονειρα σου για να σφαξεις αυτη την πραγματικοτητα που δε σου παει.
Ειναι κατι πρωινα που ονειρα και πραγματικοτητα συγκρουονται και δεν εχεις τι να κανεις και τι να σκεφτεις,τρεχεις και κλαις.
Γινε χαλια,κλαψε και μην δινεις σημασια σε αυτους που ειναι πλαι σου για λιγο..δεν τους ενοχλεις γιατι οσοι ειναι διπλα σου σημαινει οτι θα ειναι εκει ακομα και στα πιο δυσκολα σου.
Καθενας εχει το δικαιωμα να ριξει το εαυτο του οσο χαμηλα θελει και να τον ξανασηκωσει οταν αυτος θελει.
Προσεχε ομως. Μονο εσυ εχεις αυτο το δικαιωμα και κανεις αλλος.

Δυστυχως ειναι πιο ευκολο σε εμας τους ανθρωπους να ονειρευομαστε. Και αν προσεξεις τα ονειρα δεν τα περιοριζει καμια κοινωνια που σε πιεζει,κανενα συστημα αγχωτικο.
Οσο χαλια,οσο και κατω πεφτει η ψυχολογια σου οσα νευρα και οση ενταση να κρυβεις μεσα σου..μην την καταπινεις. Ξεσπασε ξανα.
Αυτη η φαση που περνας εχει και αυτη το αντιδοτο της αλλα ειναι η πιο ασχημη αρρωστια αυτη. Αυτη που νιωθεις ολο το μεσα σου να εχει μολυνθει. Η πιο σοβαρη απο ολες τις αρρωστιες αλλα ειναι θεραπευσιμη αρκει να το θες.
Ονειρεψου στιγμες και προσπαθησε να τις ζησεις.
Α! και αγκαλιασε καποιον οταν νιωθεις να παγωνεις απο φοβο.
η αγκαλια ειναι το καλυτερο ειδος θερμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου